Overbygning-body-sds

Som autoriseret behandler sørger jeg hele tiden for at videreuddanne mig, du kan se alle mine videreuddannelses kurser ved at klikke HER

Hvad er skoliose?

Små skævheder i rygsøjlen er meget almindelige og giver som regel få problemer. Ved skoliose er skævhederne imidlertid så store, at de kan give problemer. Ryggen kan – set bagfra – have en S-form eller en C-form.

Skævhederne kan vise sig på forskellige måder. Udover skævhederne kan skuldrene være i forskellig højde. Et af skulderbladene kan stikke mere ud end det andet, hovedet kan se ud til at være skævt placeret, hoftekammene kan have forskellig højde, og kroppen læner sig til den ene side.

Skoliose er normalt en tilstand, der ikke gør ondt. De fleste skævheder er desuden moderate og kræver kun opfølgning og kontrol. I mere ekstreme tilfælde roterer rygsøjlen, så når barnet bøjer sig fremover, danner brystvæggen en bule i det skæve område.

Store skævheder kan i sjældne tilfælde og ved store kurver give rygsmerter og til og med åndedrætsbesvær.

Jeg har her fundet en lille video som forklare lidt om hvad skoliose er og hvilke bivirkninger som kan følge med “sygdommen”

SE VIDEO HER.

Hvor hyppig er skoliose?

3-5 % af alle børn og unge har skoliose, men kun en tiendedel (0,3-0,5 %) behøver behandling. Piger er ti gange mere udsatte end drenge, og problemerne opstår oftest i alderen 10-16 år. Jo tidligere tilstanden opstår, jo større risiko er der for, at skævheden kan blive betydelig.

Efter at væksten er afsluttet, er det kun de personer med større skævheder (over 30 grader), hvor skoliosen øges yderligere som voksne.

 

Kan Body SDS behandling hjælpe på en skoliose?

Det korte svar er ja.

Body SDS behandling kan give en større frihed i kroppen, og dermed fjerne mange af følge symptomerne. Målet med Body SDS behandling af skoliose er altså ikke at rette ryggen ud igen, men at mindske følge symptomerne. Når dette så er sagt kan man godt i nogle tilfælde rette ryggen tildels ud igen, og jo før man kommer, desto større er chancen for dette, da ryggen ikke er færdig udvokset.

Det er vigtigt at sige, at der er tale om et længere behandlingsforløb, og for at få den bedste effekt, skal man behandlers ofte i starten af forløbet.

Vil du vide mere om, hvorledes Body SDS behandling kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig.